luni, 23 aprilie 2012

Zathar-Za´atar.





          Zathar este un amestec de plante aromatice si susan.
     De obicei se foloseste la ornarea pastei de naut si susan ,la hummus si tahina, se presara pe aluatul

   de paine araba,in orez basmati,pe aluat de tip foccacia ,iaurturi sau lapte batut.



       Zathar:
   Susan prajit                        - 2 linguri
   Oregano                             -2 linguri
   Busuioc                              -2linguri
   Cimbru                              -2 linguri
   Maghiran                            -2 linguri
   Fructe de sumac macinate   -1 lingura(se foloseste doar la zathar rosu)
(otetar mirositor)
    Sare de mare macinata      -1 lingura
 
 


     Este spectacular amestecat cu ulei de masline extra virgin  ,aceste amestec se poate pune peste branzeturi de oaie,masline,zarzavaturi la gratar ,peste salate sau rosii,cartofi copti,pe paine prajita sau proaspat scoasa din cuptor si cate si mai cate,doar trebuie sa fim inventivi.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu