marți, 6 mai 2014

Israel-Ziua Independentei!



     Ce ne-am fi facut fara evrei?!
     Ce simtiti in lupta asta plina de frustrari in fata evreilor?
     Frustrari produse de  energii neproductive si fara fundament?
   
    La 68 de ani de la Holocaust,Israelul are un popor infloritor si  modern,langa vecinii lor ,care nu reusesc decat mizerie si desert?

     In fiecare an ,un evreu castiga un premiu Nobel,un sfert din ele fac parte din istoria Israelului, sunt 170 la numar.
     Isus era evreu,Petru era evreu,Maria era evreica,cei 12 Apostoli erau evrei.
     Nu mai departe de ei Karl Marx era evreu,asa cum au fot creatorii filozofici ai capitalismului-Samuelon,MIlton si Friedman.La Bursa se folosete sistemul Markowitz,care era evreu.
     Psihologii inca il folosesc pe Freud,care era evreu,Spiro,cel care a creat aspirina-era evreu,Asa cum vaccinurile contra poliomielitei,ale holerei sau tuberculozei,au fost create de evrei.
     Singer,era evreu,cel cu masina de cusut,blugii au fost reinventati de Levi Strauss,Raplh Lauren,Donna Karan.....microfonul a fost inventat de un evreu cu numele de Emil Berliner.
      Kafka era evreu,Albert Einstein,Ana Frank...
      Google,creat de Larry Page i Sergey Brin
      Batman,Spiderman,Marvel Comics,jocurile SEGA ale lui David Rosen,bateriile Energizer ale lui Joshua Lionel
      Sa nu uitam inghetata Haagen-Dazs sau gogosile cu gauri Donuts.
      Estee Lauder,Helena Rubinstein...
      Metro Goldwin Mayer,Warner Bross,canal Fox,Universal Studio,Columbia Pictures o Miramax,Spielberg,Roman Polanky,Wynona Ryder,Sarah Jessica Parker,Natalie Portman,Barbara Sreisand,Paul Newman,Woody Allen,Dustin Hoffman,Kirk Douglas,Leonard Cohen,Lenny Kravitz.
      Nu va mai murdariti mainile cu Ariel sau Palmolive si gura cu Prigat sau CocaCola.
      Progresisti ai lumii,pe cat suntem de bruti pe atat Israelul este una din societatile unde este recunocuta  greseala,pentru ca daca ea nu ar exista nu ar exista nici valoarea,iar fara valoare nu ar exista reusita.

      Israelul implineste astazi 66 de ani de Independenta.





De Iosif Neira.


De la Irina.




    Avem aici pe încîntătoarea Liana , care poartă o modernă și naturală barbă din liane, bluză de liliac și leurdă, fustă de liliac și pălărie asortată cu starea de bine. Ținută bio și comestibilă.
    

   Irina,o fiinta fragila si sclipitoare, m-a cadorisit cu un tablou bio si comestibil, pe care la randul meu il fac cadou oamenilor sensibili si pasionali.
   Va doresc la toti cate o Irina in vietile voastre .


joi, 30 ianuarie 2014

Take the mask off when you look at me or deal with your life!






"Îmi place să trăiesc. Am fost câteodată sălbatica, disperata, grav de nefericită, împovărată de tristeţe, dar dincolo de toate acestea ştiu că a fi pur şi simplu vie este un lucru formidabil." - Agatha Christie _____

vineri, 3 ianuarie 2014

Cele doua Liane




    Liana imi sopteste etimologia prenumelui Liliana, Lily sau Liana, care vine de la lilium si in latina inseamna crin.
    Crina mi-ar spune ca de asta ne placem noi doua, daca i-as povesti etimologia numelui Liana.
    Imi plac femeile destepte, frumoase, inteligente si modeste(adauga Liana)si care, de altfel, sunt femei puternice.
     Dar pana la urma ne regasim si in lianele lui Tarzan, facatoare de pastai de vanilie.Si de aici incepe ceea ce avem in comun 'Vanilia.
    Vanilia se obtine din fructul in forma de pastaie al unei orhidee urcatoare, o specie care a inceput sa fie cultivata in urma cu 1000 de ani in Veracruz-Mexic, de indigenii care faceau negot cu aztecii, care la randul lor o foloseau pentru a aromatiza ciocolata.
    Stim insa, ca vanilia de cea mai buna calitate vine din Madagascar.
    Spaniolii au adus-o in Europa acum 500 de ani, iar francezii au dus lianele pe insulele sud estice ale continentului african, unde se produce astazi Vanilia de Bourbon.
    Este o planta extrem de scumpa datorita polenizarii manuale si pentru ca accepta doar un anumit tip climatic. Planta in sine si pastaile nu au valoare gastronomica, chiar uscate fiind, daca nu sufera un proces fizic cam brutal pentru cat de fragila este orhideea. Ele trebuiesc strivite pentru a elabora singure aroma care se gaseste sub forma de enzime si rup catenele, emanand compusii aromatici.
   Pastaile se usuca la temperaturi inalte: in apa fierbinte, la soare sau vapori fierbinti. Procesul de uscare si aromatizare prin ruperea catenelor dureaza cateva saptamani, timp in care sunt lucrate manual dupa care sunt inmagazinate si lasate sa isi intensifice aroma.
   Vanilia se foloseste ca ingredient la dulciuri cu predilectie, dar, de fiecare data exista un dar, este folosita la mancaruri cu gust Umami, adesea cu creveti, langusta sau carne de porc.
   Aroma vaniliei ne duce cu gandul la gusturi complexe: de lemn, frunze verzi, tutun, fructe uscate, flori, cuisoare, caramel, chiar si a fum, a unt si a pamant.
   Vanilia da profunzime, caldura si persistenta oricarui desert. Aroma devine mai profunda daca vanilia este gatita cu grasimi, fiind liposolubila.
   Se utilizeaza la rece, la temperatura camerei sau in ultimele momentele ale prepararii, fiindca temperaturile mari anuleaza aroma atat de delicata.
   Fiti mai vanilati, de multe ori merita!
   Eu si Liana va dorim un an fericit si aromat!