vineri, 15 noiembrie 2013

Freud,Sigmund Freud

    In ultimul timp ma pasioneaza terapia sexuala care se foloseste empiric,legata de relatiile interumane si de multe ori de cele sociale.
    Ma tot zgaiesc ,tot fac schite,citesc,analizez,cotrobaiesc ,rasfoiesc ,ma informez in locuri de specialitate,chiar discut cu oameni care practica terapia sexuala la  modul empiric.
    Cred ca femeile inca nu au ajuns la o maturitate emotionala, in care sa isi poata dezvolta demnitatea si stima de sine,fara a se gandi ca jongleriile sexuale nu sunt decat un apanaj temporar care sa le scoata din impasul relatiei in care nu pot detine controlul.
    Stim,fie vorba intre noi,apropos de conserva aceea de care vorbeam acum vreo doua luni,da,cea  cu Ineditul,ca nimic pe lumea asta nu ne da siguranta,decat daca ne-o oferim noi.
     Ineditul, ca si siguranta ,nu pot fi scoase cu clestele,ideile nu pot fi omorate cu ignoranta dar nici cu presiunea unei relatii sexuale  duse de dragul de a ne recupera ceea ce, niciodata ,nu am avut de fapt.
     Ajungem cam prea devreme la explorarea sexuala,trecand peste cea care este mult mai importanta,la explorarea emotionala.
    Culmea este ca barbatii au cateva principii si valori,de care femeile fac uz exact in contexte inverse.
    Sexualitatea este condusa de multe ori  de valori si principii.
    Sexualtatea ne influenteaza modul de a gandi.Modul in care o experimentam denota personalitatea fiecaruia.
    Sexualitatea in dragoste genereaza armonie ,cand este folosita genereaza doar egocentrism
    Experimentand un control sexual asupra unei relatii nu inseamna ca suntem mai maturi,din contra,poate ca asta face diferenta absoluta intre dragoste si sex.
    Sa ne pastram sexualitatea ca pe cel mai intim lucru,fara a face din ea terapie ,fara a face din ea un circ ieftin
   

3 comentarii: