Aluat cupcakes:
Faina 9%-10% proteine -200 gr
Zahar -100 gr
Unt -100 gr
Smantana -100 gr
Oua -2 buc
Praf de copt -1 1/2 lingurita
Sare -1/2 lingurita
Vanilie -1 fiola sau o pastaie.
Pentru umplutura:
Unt -60 gr
Zahar brun -100 gr
Scortisoara -1 lingura
Glazura:
Zahar pudra -200 gr
Suc de portocala -30-50 ml.
Preincalzim cuptorul la 180 grade si preparam formele sau cupele pentru cupcakes,circa 24 forme medii.
Pentru umplutura:topim zaharul si il racim,il amestecam cu scortisoara.
Preparam aluatul pentru cupcakes.
Topim untul si il racim.
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate:faina,zaharul,sarea si praful de copt.
Adaugam untul,ouale intregi,smantana si vanilia.Mixam cu un tel doar pana faina este incorporata,nu exageram cu mixatul.
Umplem un sfert din cupe cu aluat ,in mijlocul fiecarei cupe punem o lingurita din umplutura, preparata cu zahar brun si scortisoara.Peste umplutura punem aluat pana ajungem la 1/4 din inaltimea cupei.
Coacem 15-18 minute la 180 grade.
Pana se racesc ,preparam glazura din
zaharul pudra si zeama de portocale.
Punem zaharul pudra intr-un castronas si adaugam zeama de portocale putin cate putin,amestecam pana se omogenizeaza .
Peste fiecare cupcake punem o lingura de glazura.
Muffins,madelaine,cupcakes.
Ei bine,diferenta este ca de la cer la pamant ,cu toate ca ingredientele de baza sunt aceleasi:faina,zahar.oua,unt si lactate.
Cupcakes sunt mini-tarte,nu trebuie sa formeze ciuperca specifica magdalenei sau muffinsului.Au mai mult zahar si cantitatea care se pune in cupe este mult mai mica decat la muffins sau madelaine.
Cupcakes sunt diversificate datorita ornamentelor ,unde se foloseste fondantul,glazura ,buttercreme sau chessecreme.
Muffins,contin mai putin zahar si oua.Aluatul nu se mixeaza cu mixerul,fiind un aluat care nu trebuie omogenizat, pentru ca vor creste foarte mult la copt.Pentru muffins se folosesc diferite ingrediente,sarate sau dulci si fructe proaspete sau confiate
Madelaine sau magdalene,la origine au avut forma de scoica.Aluatul trebuie sa fie omogen, astfel praful de copt poate actiona egal in tot volumul, formand ciuperca specifica magdalenei.Se lasa la odihna inainte de a fi bagate la cuptor pentru a putea dezvolta dioxidul de carbon care ajuta la formarea bulelor de aer si cresterea in exces a aluatului.
Sunt umede si aerate,in schimb sunt foarte putin diversificate.De obicei contin doar coaja de lamaie si zaharul care se presara pe aluat inainte de a fi bagat la cuptor.
Va doresc un sfarsit de saptamana plin de arome!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu