Astazi m-am hotarat sa pregatesc ceva simplu,in stil asiatic.
Pastele de orez in combinatie cu verdeata,ciuperci si alge sunt dietetice,au fibra si fac deliciul copiilor.
Este bine sa folosim ce avem prin casa,nu sa ne complicam cu lucruri de care nu am auzit ,nu le gasim la magazinul din colt sau sunt scumpe.
vermicelli -200gr(4 persoane)
2 morcovi -taiati bastonase
varza -o farfurie cu varf taiata fideluta
ceapa verde -2-3 cepe potrivite taiate taraneste
sparanghel verde -un manunchi
lemon grass -1 betisor(se poate inlocui cu coaja de lamaie sau lima)
ciuperci -150 grame de urechi de lemn laminate(bureti deshidratati,ciuperci proaspete,shiitake...)
ginger -50gr laminat
alge -20gr kombu
chilli -2 bucati
sos de stridii -2 linguri
sos soia -5 linguri
ulei de susan -5 linguri (sau ulei de floarea soarelui)
Intr-un vas punem pasta de orez si o acoperim in totalitate cu apa,se lasa circa 30 minute,nu mai putin.Intre timp cautam cu inversunare wok-ul ,pe care nu l-am mai folosit de jumatate de secol .Il punem cu uleiul la foc iute.Cand uleiul s-a incins se arunca cu indemanare morcovul,ceapa,gingerul,lemon grass si sparanghelul,aveti grija sa mai ramana ceva si in wok.
Se lasa cateva minute,nu trebuiesc calite pentru ca se inmoaie ,doar 2-3 minute pana cand uleiul patrunde foarte putin in pulpa morcovului.
Scoatem pastele din apa si le lasam la scurs .
Adaugam varza,ciupercile,algele si chilli.Amestecam ,lasam alte 3 minute pana se inmoaie varza
.
Se servesc imediat.
Nu uitati ca este o reteta care trebuie preparata rapid,zarzavaturile trebuie sa ramana pe jumatate crude.Puteti folosi zarzavaturile care va plac cel mai mult,ardeii rosii,vinete,dovlecei .....impreuna cu carne de orice tip.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu